Το Ωραιότερο Τσουρέκι χωρίς Γλουτένη

 

Θα θέλαμε να γνωρίζει ο νεοδιαγνωσθείς κοιλιοκακικός πως δεν είναι μόνος… Πως στην προσαρμογή του στην νέα πραγματικότητα θα μας βρει αρωγούς. Στο magazinedepot θα βρει πληροφορίες , συμπαράσταση, κατανόηση και οδηγίες…


Τσουρέκι πλεκτό και γεμιστό

Υλικά:
250 γρ αλεύρι χ.γ. Schar B 
7 γρ. ξερή μαγιά
50 γρ ζάχαρη άχνη χ.γ.
2  κρόκους  αυγού
50 γρ βούτυρο λιωμένο
150-180 ml  γάλα
Μια πρέζα αλάτι
Γέμιση
80 γρ λιωμένο βούτυρο
80 γρ άχνη χ.γ.
1 κ.σ. κακάο
Λίγο εσανς ρούμι και κανέλα κατά προτίμηση
Για επάλειψη λίγο αυγό


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μας, στη μέση κάνουμε μια λακκούβα όπου ρίχνουμε τη ζάχαρη, μαγιά και λίγο από το γάλα. Αφήνουμε 15 λεπτά να ανεβεί η μαγιά, μετά προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου. Όταν είναι έτοιμη βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ξαναδουλεύουμε λίγο και την χωρίζουμε σε τρεις μπάλες.
Ενδιάμεσα ετοιμάσαμε την γέμιση, λιώνοντας το βούτυρο ανακατέβουμε την ζάχαρη και το κακάο και τα μυρωδικά αν βάζουμε.
Ανοίγουμε μία-μία τις μπάλες σε παραλληλόγραμμα περίπου μισό εκατοστό πάχος, αλείφουμε με την σοκολατένια γέμιση  και την ρολάρουμε. Από τα τρία ρολά θα πλέξουμε την κοτσίδα του τσουρεκιού.  Την πλεξούδα βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα να μην απλωθεί πολύ. Αφήνουμε να φουσκώσει 25 λεπτά, αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε 175 β. για 30 λεπτά.
Η δόση είναι για μια φόρμα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε το σχόλιο σας