Λουκουμάδες Χωρίς Γλουτένη

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ»
1 κιλό νερό,
40 γρ. ξηρή μαγιά,
40 γρ. φυτικό βούτυρο,
20 γρ. αλάτι,
40 γρ. ζάχαρη.
Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο της αρεσκείας μας.
Για το σιρόπι:
α) κρύο σιρόπι (1 κιλό νερό και 1 ½ κιλό ζάχαρης) σε ζεστούς λουκουμάδες ή
β) άφθονο μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χλιαρό νερό τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για 20΄.
Βάζουμε τη ζύμη στην παλάμη μας, και «κλείνουμε» τη χούφτα μας.
Ότι «περισσεύει» με ένα μικρό κουταλάκι το ρίχνουμε στο καυτό και μπόλικο λάδι που έχουμε βάλει στο μεταξύ στη φωτιά, σε ένα βαθύ σκεύος.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι ή τους σερβίρουμε με μέλι.
(Η συνταγή έχει αντληθεί από τους Μύλους Καπλανίδη).
Σχετικά Προϊόντα
Σχετικά άρθρα
Σχόλια αναγνωστών
Γράψτε το σχόλιο σας
1 Σχόλια αναγνωστών
Νοστιμότοι! Δοκίμασα τη συνταγή είναι πολλή καλή.