Πώς χρησιμοποιώ τα ειδικά προιόντα χωρίς γλουτένη;

Όσοι καταπιάνεστε με υλικά χωρίς γλουτένη ξέρετε πως παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Οι ζύμες δεν έχουν την συνοχή που προσδίδει η γλουτένη, ούτε την ελαστικότητα , ούτε φουσκώνουν το ίδιο. Αν επιχειρείσετε να φτιάξετε γλυκά( κέικ- τσουρέκια) θα δείτε πως θέλει μεγάλη εμπειρία για να πετύχουν. Το ίδιο και για να φτιάξετε πίτες με δικό σας φύλλο. Μερικά  τιπς που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα είναι τα εξής.
Μπορούμε στην ζύμη να αναπληρώσουμε τις ιδιότητες της γλουτένης με πολλούς τρόπους . Είτε προσθέτοντας -xanthan gum ή κομμι Guar - είτε με πιο απλούς τρόπους όπως βάζοντας γάλα, αυγό,  γιαούρτι.
-         Μια κουταλιά γιαούρτι σε οποιαδήποτε συνταγή για πίτες κάνει καταπληκτική δουλειά, δοκιμάστε το.
-         Μια κουταλιά ξύδι  στην ζύμη του ψωμιού εχει πολύ καλά αποτελέσματα, το ίδιο και στην ζύμη της πίτας. Το ίδιο δεν έκαναν οι γιαγιάδες σας;
-      Το νερό να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί η μαγιά χωρίς γλουτένη δεν θα δουλέψει…

 

Σχετικά Προϊόντα

Μύλοι Καπλανίδη
Μύλοι Καπλανίδη Έτοιμο Μίγμα Για Φύλλο Πίτας Χωρίς Γλουτένη 1kg
Έτοιμο μίγμα ενός κιλού για φύλλο πίτας χωρίς γλουτένη.
 
ΜΟΝΟ: 10.00 €

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε το σχόλιο σας