Η Κοιλιοκάκη αποτελεί λέξη αγνωστη στους πολλους...
Για κάποιους όμως απο μας διαμορφωνεί την καθημερινοτητα μας...
Η γλουτένη είναι ένα συστατικό των τροφών, άγνωστο στην πλειοψηφία του πληθυσμού.
Για κάποιους όμως απο μας, η αποφύγη της ειναι η μοναδική θεραπευτική προσέγγιση της κοιλιοκάκης...
Γλουτένη!! Ανακαλύψτε νόστιμες συνταγές χωρίς αυτήν.

ΥΛΙΚΑ
500 gr «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ»
12 gr ξηρή μαγιά (χωρίς γλουτένη)
500 ml νερό
(Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 10 gr ζάχαρης και 10 gr αλάτι )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το «ΕΤΟΙΜΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» στο μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά και το νερό (και τη ζάχαρη και το αλάτι εάν επιθυμούμε). Τα χτυπάμε για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε «φόρμα» και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180o-200oC, για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το φούρνο και τις επιλογές ψησίματος που θέλουμε να έχουμε στο ψωμί μας).
(Η συνταγή έχει αντληθεί από τους Μύλους Καπλανίδη).