Πράσινο Τσάι

Πλεονεκτήματα Πράσινου Τσαγιού

  1. Περιέχει Βιοενεργά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία. Συστατικά όπως οι κατεχίνες, τα βιοφλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά περιορίζουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία, επιβραδύνουν τη γήρανση και ισχυροποιούν τον οργανισμό για την αντοχή του οργανισμού από την προσβολή παθήσεων.
  2. Συστατικά του βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και σας κάνουν εξυπνότερους. Το πράσινο τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ, ικανή όμως να δημιουργήσει διέγερση. Επίσης, περιλαμβάνει το αμινοοξύ L-θειανίνη το οποία δρα συνεργατικά με την καφεΐνη και βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκαφάλου.
  3. Το πράσινο τσάι αυξάνει το κάψιμο του λίπους και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση. Το πράσινο τσάι δείχνει ότι αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού και το κάψιμο του λίπους σε σύντομο χρονικό διάστημα παρόλο που δε συμφωνούν όλες οι μελέτες.
  4. Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να χάσετε βάρος και να μειώσετε τον κίνδυνο να γίνουν παχυσαρκία. Δεδομένου ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει το ρυθμό μεταβολισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι λογικό ότι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι οδηγεί σε μειώσεις στο λίπος του σώματος, ειδικά στην κοιλιακή περιοχή.
  5. Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.
    Σε μια μελέτη 40.530 Ιάπωνες ενήλικες, αυτοί που ήπιαν το περισσότερο πράσινο τσάι (5 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα) ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να πεθάνουν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 11 χρόνια:
    • Θάνατος από όλες προκαλεί: 23% χαμηλότερη στις γυναίκες, 12% χαμηλότερη στους άνδρες.
    • Ο θάνατος από καρδιακή νόσο: 31% χαμηλότερη στις γυναίκες, 22% χαμηλότερη στους άνδρες.
    • Ο θάνατος από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο: 42% χαμηλότερα στις γυναίκες, 35% χαμηλότερη στους άνδρες.
    Μια άλλη μελέτη σε 14.001 ηλικιωμένους Ιάπωνες άτομα ηλικίας 65-84 ετών διαπίστωσε ότι εκείνοι που έπιναν περισσότερο πράσινο τσάι, ήταν 76% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης κατά 6 χρόνια.
  6. Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των διαφόρων τύπων καρκίνου
    Ο καρκίνος προκαλείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων. Είναι μία από τους κορυφαίες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
    Είναι γνωστό ότι η οξειδωτική βλάβη συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου και ότι τα αντιοξειδωτικά μπορεί να έχουν μια προστατευτική επίδραση.
    Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών, οπότε είναι απόλυτα λογικό ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου, η οποία φαίνεται να το κάνει:
    • Ο καρκίνος του μαστού: Μια μετα-ανάλυση των μελετών παρατήρησης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερο πράσινο τσάι είχαν 22% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες.
    • Ο καρκίνος του προστάτη: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες πίνουν πράσινο τσάι είχαν 48% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, η οποία είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες.
    • Καρκίνος του παχέος εντέρου: Μια μελέτη των κινεζικών 69.71 χιλιάδες γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι το πράσινο τσάι πότες είχαν 57% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
  7.  Το πράσινο τσάι προστατεύει τον εγκέφαλο σας σε μεγάλη ηλικία, μειώνοντας τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον
    • Όχι μόνο μπορεί το πράσινο τσάι να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας σε μεγάλη ηλικία.
    • Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή νευροεκφυλιστική ασθένεια σε ανθρώπους και μια κύρια αιτία της άνοιας.
    • Νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο κοινή νευροεκφυλιστική νόσος και περιλαμβάνει το θάνατο της ντοπαμίνης που παράγουν οι νευρώνες στον εγκέφαλο.
    • Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις κατεχίνης στο πράσινο τσάι μπορεί να έχουν διάφορα προστατευτικά αποτελέσματα επί των νευρώνων σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζωικά μοντέλα, μειώνοντας  τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer και του Parkinson.
  8. Πράσινο τσάι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια, η οποία βελτιώνει Οδοντική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο λοίμωξης
    Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι έχουν και άλλες βιολογικές επιδράσεις, όπως και καλά.
    Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να αναστέλλουν ιούς όπως ο ιός της γρίπης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο λοιμώξεων.
    Ο Στρεπτόκοκκος είναι τα κύρια επιβλαβή βακτήρια στο στόμα. Προκαλεί το σχηματισμό πλάκας και είναι ένας κύριος παράγοντας που συμβάλλει σε κοιλότητες και φθορά των δοντιών.
    Οι μελέτες δείχνουν ότι οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη του στρεπτόκοκκου. Κατανάλωσης πράσινου τσαγιού σχετίζεται με βελτιωμένη υγεία των δοντιών και χαμηλότερο κίνδυνο τερηδόνας.
    Ένα άλλο φοβερό πλεονέκτημα του πράσινου τσαγιού ... πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την κακή αναπνοή.
  9. Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ
    Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι μια ασθένεια που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στις τελευταίες δεκαετίες και τώρα πλήττει περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
    Αυτή η ασθένεια περιλαμβάνει έχοντας αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, στο πλαίσιο της αντίστασης στην ινσουλίνη ή αδυναμία να παράγουν ινσουλίνη.
    Οι μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
    Μια μελέτη σε Ιάπωνες διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν περισσότερο πράσινο τσάι είχαν 42% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ.
    Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των 7 μελέτες με συνολικά 286.701 άτομα, πράσινο τσάι πότες είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο γίνουν διαβητικοί.
  10. Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων
    Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, είναι οι κυριότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο.
    Οι μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει μερικά από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για αυτές τις ασθένειες.
    Αυτό περιλαμβάνει την ολική χοληστερόλη, LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
    Το πράσινο τσάι αυξάνει επίσης δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του αίματος, η οποία προστατεύει τα σωματίδια της LDL χοληστερόλης από την οξείδωση, η οποία είναι ένα μέρος της οδού προς καρδιακή νόσο.
    Λαμβάνοντας υπόψη τα ευεργετικά αποτελέσματα για τους παράγοντες κινδύνου, δεν είναι έκπληξη να δούμε ότι το πράσινο τσάι δημιουργεί  έως 31% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Σχετικά Προϊόντα

Health Aid
Health Aid Green Tea 1000mg 60tabl
Συμπλήρωμα Διατροφής Πράσινο Τσάι
 
ΜΟΝΟ: 20.80 €
Health Aid
Health Aid Green Tea Liquid 50ml
Συμπλήρωμα Διατροφής Πράσινο Τσάι Σε Σταγόνες
 
ΜΟΝΟ: 15.75 €
Lamberts
Lamberts Green Tea 5000 mg 60tabl
Συμπλήρωμα Διατροφής
 
ΜΟΝΟ: 25.60 €

Σχόλια αναγνωστών

Γράψτε το σχόλιο σας

Αφήστε το σχόλιο σας